חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עמי נ' אור - סיטי נדל"ן בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"צ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
15954-04-12
12.9.2013
בפני :
צילה צפת

- נגד -
:
טל עמי
:
1. אור - סיטי נדל"ן בע"מ
2. י.ע.י.ל שיווק יחידות קרקע בע"מ
3. קבוצת חג'ג' ייזום נדל"ן בע"מ

פסק-דין

פסק דין

(בעניינה של משיבה 1)

בקשה לאישור הסתלקות מהבקשה לאישור התובענה כייצוגית בהתאם לסע' 16 לחוק תובענות יצוגיות, התשס"ו - 2006, ולהורות על דחיית התביעה האישית של המבקש נגד המשיבה 1.

ביום 7/7/13 ניתן פסק דין המאשר הסתלקות בעניינם של משיבות 2-3.

עניינה של הבקשה לאישור התובענה כייצוגית בטענה למשלוח אסור של פרסומת ע"י המשיבות בניגוד לחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב– 1982 וכן הפרת חוקים נוספים לרבות חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 וחוק הגנת הצרכן, התשמ"א- 1981.

בבקשת ההסתלקות ציינו הצדדים כי המשיבה הגישה תגובתה, וטענה כי חלק מהפרסומות אינן בגדר "פרסומת" כהגדרת המונח בחוק וחלק האחר של הפרסומת נשלח כדין; אין בכלל בנמצא "קבוצה נפגעת" ואם קיימת קבוצה הרי שהמבקש אינו נמנה עליה.

בדיון הראשון שהתקיים בבקשת האישור ביום 30/4/13, הותר למבקש להגיש בקשה לתיקון בקשת האישור בעניין הגדרת הקבוצה. המבקש שקל בשנית את המצב העובדתי והמשפטי בעיקר בהקשר הטענה כי חלק מהפרסומות הנטענות אינן פרסומות מהסוג אליהן מתייחס החוק וכי חלק אחר הינן פרסומות שנשלחו כדין הואיל והמבקש הינו לקוח של המשיבה ובעיקר לאור הצהרות המשיבה ומודעותה לחשיבות ההקפדה על הוראות החוקים הרלוונטיים לעניין דנן, הגיע המבקש למסקנה כי ניהול הדיון המשפטי עלול לגרום לצדדים הוצאות יתרות ומן הראוי לסיים את המחלוקת בדרך של הסתלקות.

הוסכם על הצדדים כי בקשת האישור תימחק; תביעתו האישית של המבקש נגד משיבה 1 תדחה ללא צו להוצאות;

אור סיטי תתרום כהטבה לציבור סך כולל של 56,000 ₪ באופן הבא:

28,000 ₪ לטובת ארגון לתת סיוע הומניטרי ישראלי ע"ר 580294940 מרחוב המסגר 44 תל אביב 67214, זאת תוך 30 יום מיום אישור הבקשה.

סך של 28,000 ₪ לטובת בית השנטי ע"ר 580199594 מרח' שלוש 17, תל אביב, תוך 60 יום מיום אישור הבקשה.

כמו כן תשלם אור סיטי: סך שך 4000 ₪ תשלם למבקש תוך 30 יום מים אישור הבקשה; סך של 15,000 ₪ לב"כ המבקש בצירוף מע"מ כדין תוך 60 יום מיום אישור הבקשה.

המבקש ובאי כוחו התחייבו שלא לגרום במישרין ובעקיפין להגשת תובענה דומה כנגד המשיבה.

המבקש ובאת כוחו הצהירו כי הם לא קיבלו מאת המשיבה או מטעמה כל טובת הנאה זולת ההסכמות דלעיל.

לאחר שנתתי דעתי לבקשה לאישור התובענה כייצוגית והתביעה האישית, משהובהר כי המשיבה פעלה כיאות ובשים לב לשלב המקדמי בו מצוי ההליך דנא, אני מאשרת את ההסתלקות ותנאיה כמבוקש.

לאור האמור מסולקת הבקשה לאישור התובענה כייצוגית.

נדחית התביעה האישית של המבקש.

לאור ההסכמה על תרומת הטבה לטובת הציבור, אני רואה לנכון להורות על פרסום ההסתלקות ותנאיה בעיתון יומי נפוץ תוך 30 יום מהיום.

מועד התשלומים המוסכמים בבקשת ההסתלקות יימנו החל מיום הפרסום.

המזכירות תשלח פסק דין זה למנהל בתי המשפט לצורך רישום בפנקס התובענות הייצוגיות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>